Zo werkt gastouderopvang

Als gastouder die in haar eigen huis opvang biedt, kun je met je eigen visie en idee├źn je gastouderopvang vorm geven. Als gastouder die opvang bij de ouder verzorgt, speel je een belangrijke rol in het dagelijkse, soms hectische leven van het gezin en ben je een echte steunpilaar waar de ouders op kunnen vertrouwen.


Voordat er opvang kan gaan plaats vinden op je eigen adres of bij een ouder thuis, moet je geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dit is een register waar je alleen in staat als je voldoet aan de door de overheid gestelde opleidings- en kwaliteitseisen.


Als je gastouder wilt worden bij KION kun je je aanmelden via het inschrijfformulier. Na ontvangst van het formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om je aanmelding door te nemen en af te ronden. Het contact met het gastouderbureau loopt zoveel mogelijk met dezelfde persoon, dat is wel zo vertrouwd. Wij plannen een kennismakingsgesprek met je in. Onze bemiddelingsmedewerker gaat na dit gesprek voor jou op zoek naar een passend gezin en zorgt voor een goede match tussen beide partijen.


Ook wordt er een professioneel gastouderprofiel aangemaakt voor op onze website. Hierop ben je te zien voor ouders en kun je aangeven of je beschikbaar bent. Zo kunnen ouders jouw diensten makkelijker vinden en helpen wij jou in het vinden van een gezin.