Wat kost gastouderopvang?

De kosten voor gastouderopvang bestaat uit twee delen: een opvangvergoeding en bureaukosten. De opvangvergoeding is de vergoeding die betaald wordt aan de gastouder. Een gastouder is zelfstandig en bepaalt zelf het uurtarief. Tijdens vakanties en vrije dagen hoef je de gastouder niet door te betalen. Komt de gastouder bij jou thuis, dan werkt ze onder de regeling Dienstverlening aan Huis. Vakanties en vrije dagen zitten dan bij het tarief inbegrepen.

Voor de bemiddeling en begeleiding vanuit het gastouderbureau rekenen we in 2019 een gezinstarief van € 65,00 per maand. Dit is ongeacht het aantal kinderen per gezin en ongeacht het aantal opvanguren. Je betaalt voor de bemiddeling en begeleiding vanaf het moment dat de gastouderopvang start. Bij de belastingdienst kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. De hoogte daarvan is afhankelijk van je persoonlijke situatie (verzamelinkomen, aantal kinderen) en het type opvang dat je kiest. Het gastouderbureau helpt je graag met een berekening van jouw netto opvangkosten of bereken deze gemakkelijk via onze rekenhulp.

Tarieven opvangvergoeding gastouderopvang 2019:

  • Voor opvang bij gastouder in huis adviseren wij als minimumtarief € 4,81 (Per uur / per kind).
    De gastouder bepaalt zelf het tarief maar de tarieven liggen meestal tussen ons adviestarief en € 6 in.
  • Voor opvang in eigen huis adviseren wij als minimumtarief € 11,50 (Per uur / per gezin, ongeacht het aantal kinderen tegelijkertijd aanwezig).
    De gastouder bepaalt zelf het tarief maar de tarieven liggen meestal tussen ons adviestarief en € 16 in.